Nové kalhoty? Jaké trendy nás čekají v obchodech

Katalogy dámských kalhot ovládá retro nejrůznějšího stylu. Na přehlídková mola se vracejí střihy, kterým se všichni dlouho už jen smáli. Tak přivítejme zpátky mrkváče, lacláče a bermudy… Jak se v nich vyznat a máme na výběr, když nám tyhle typy kalhot nesluší?

Oversized kalhoty letí a jsou pohodlné

V jednom má aktuální móda jedno bezvýznamné plus. Zdá se, že se vrací zpátky od stísněných modelů k maximálnímu pohodlí. A platí to i pro kalhoty a džíny. Na scénu nastupují zpět osmdesátkové mrkváče, kterým se také jinak říká mom jeans. Mají vysoký pas, nohavice se postupně zužují, a aby byl retro nádech tuplovaný, dole jsou stažené gumičkou. Mrkváče se rozhodně nehodí pro všechny. Kdo je neumí nosit a kombinovat, měl by raději sáhnout po jiných kalhotách.

Comeback zažívají i džíny do zvonu, tedy tak zvané flared jeans nebo jejich mírnější verze bootcuty. Hodí se pro dámy, které potřebují zamaskovat silnější lýtka. Hezky upoutávají pozornost k zadečku, ale je lepší vzít si k nim boty na vyšším podpatku.

Ženy, které mají v sobě kus rebelky, můžou vsadit na klučicí vzhled pomocí boyfriend jeans. Jsou široké, pohodlné, nad kotníky ohrnuté a záměrně nedbalé. Padnou spíše štíhlým postavám, ale dobře skombinovat je můžou i rozměrnější typy. Inspirací pánským šatníkem čpí i straight džíny, které jsou rovné od shora až dolů a ocení je i buclaté ženy.

Tím ale výčet širokých nohavic nekončí. Zdá se, že čím širší, tím lepší. Letošní trendy ovládly i lacláče a široké střihy ve stylu montérek. Všechny mají výhodu, že se ženy nemusí trápit ve stahující džínovině a řešit nějaké to sousto k obědu navíc.

Šířka nesluší každému

Ale co když se do mrkváčů a zvonáčů znovu navlékat nechceme? Přiznejme si to, nejsou to kalhoty, které by lichotily každému. Žádný strach, protože široké nejsou jen nohavice, ale i móda a je v ní dostatek místa prakticky pro cokoliv. Takže ani slim a skinny džíny nepatří do popelnice, i když by se mohlo zdát, že jejich obliba začíná ustupovat. Svoje milovnice ale budou mít úzké kalhoty neustále, protože jsou praktické, univerzální a především zůstávají ženské. Slim džíny jsou přiléhavé, ale neobepínají lýtka tak urputně jako skinny. Tmavé barvy opticky zeštíhlují nohy a prodlužují postavu, takže se hodí i pro baculaté či drobnější postavy. Kdo potřebuje zvýraznit pozadí, může nechat práci na džínách s push-up efektem.

Odložme na chvíli denim

Džíny jsou nesmrtelná záležitost a nikdy se z garderoby nevytratí. Přesto můžeme sáhnout i po jiných materiálech. Naštěstí i v tomto směru máme mnoho na výběr. Osvědčeným materiálem je len, který v létě chladí a v zimě zahřívá. Oblíbené jsou i bavlna, viskóza, satén či syntetické látky jako polyester. Tyto kalhoty se výborně hodí jako varianta k sukním. Během horkých dní v nich není takové vedro jako v džínovině a ocení je i ženy, které se potřebují oblékat slušivě a decentně do práce.

Populární jsou „kulotky“, tedy široké kalhoty se zkrácenými nohavicemi. Ty sluší spíše vysokým postavám a botám na podpatku. Trendy jsou i tzv. joggers, připomínající tepláky. Se šňůrkou u pasu i dole na nohavicích se řadí opravdu spíš mezi sportovní look, ale elegantnější varianty můžou s podpatky a slušivým topem v klidu obstát i v kanceláři. Na podobně sportovní vlně plují i cargo kalhoty se spoustou kapes.

Prodlužte životnost svých kalhot

Zvykli jste si na určitý druh kalhot a oni je pak přestali vyrábět, protože módním návrhářům se změnili chutě? Naučte se o svoje kalhoty správně pečovat, aby vám vydržely déle. Základem je znát jak přistupovat k jakým materiálům. Zatímco bavlna je odolná i pro časté praní, viskóza se začne srážet a měla by se prát jen na 30 stupňů. Jemné látky jako satén a hedvábí je potřeba vždy prát na speciální program.

Co říkáte na aktuální nabídku dámských kalhot vy? Máte s výběrem kalhot problémy, nebo vám padne cokoliv?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *