Do Krkonoš za lyžováním: Jaká jsou nejoblíbenější lyžařská střediska?

brown tree covered with snow

Krkonoše jako naše nejvyšší pohoří nabízí nejlepší podmínky pro lyžování. Jaká jsou zde nejoblíbenější zimní střediska? Dozvíte se v dnešním článku.

Největší střediska

Pokud se vysloví pojem Krkonoše, většina lyžařů si ihned vybaví středisko Harrachov, které má název Skiregion.cz. Jde o areál, v němž najdete prakticky vše, co hledáte. Velké množství sjezdovek, od nejlehčích až po náročné. Nechybí zde ani běžecké trati a samozřejmě také skokanské můstky.

Velmi dobré podmínky každoročně nabízí také Skiareál Benecko. Jeho specialitou je pořádání večerního lyžování s uměle osvětlenými sjezdovkami. Areál je perfektní pro celé rodiny. Pokud tedy na hory vyrážíte s dětmi, najdete zde příjemné zázemí.

Dalším atraktivním místem je Skiresort Černá Hora, který disponuje více než 40 kilometry sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Najdete jej v Janských Lázních.

Menší resorty

Areálů v Krkonoších najdete daleko více, jedná se však už spíše o menší resorty, které nemohou disponovat tak rozmanitými sjezdovkami. Jde například o Mladé Buky, který se specializuje na mladší generaci. V tomto skiparku se totiž krom klasických sjezdovek nachází také U-rampa. I zde se pořádá noční lyžování.

Ať už zvolíte některé z výše uvedených středisek, nebo dáte přednost jiným, určitě si nezapomeňte vzít kvalitní lyže. Bez dobrých lyží je zimní zábava na horách poloviční, to dá rozum.

Do Krkonoš, ostatně jako i do jiných českých hor, se nejvíce hodí klasické slalomky. Už jen z toho důvodu, že svahy zde přeci jen nejsou tak strmé jako v Rakousku či Německu. Na slalomkách se zde dokonale vyřádíte, užijete si rychlou a akční jízdu, přestože nebudete na nijak extrémně strmých svazích. Z vlastní zkušenosti doporučuji zvolit lyže Atomic, případně značku Head, která se rovněž specializuje na slalomky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *